
Trebuie sa profitam cat mai mult timp de anii copilariei celor mici deoarece nici nu vom realiza cand vor trece, si sa dam atentie tuturor lucrurilor marunte care ii fac fericiti, bucurandu-ne in acelasi timp alaturi de ei.
Camera copiilor este o lume magica, un refugiu pentru ei, unde se simt in siguranta, unde isi tin jucariile si unde isi petrec timpul liber dupa ce au venit de la scoala.
Este locul unde li se trezeste creativitatea, cheful de invatare, dar si locul unde se exteriorizeaza si se relaxeaza.
De aceea, aceasta camera trebuie sa transmita siguranta si totodata amplitudine, siguranta pentru ca parintii sa fie linistiti ca cel mic nu va avea parte de nici un accident, iar amplitudine pentru ca cei mici au nevoie de mult spatiu pentru a dansa, sari sau juca. Pentru a obtine acest aspect, organizarea camerei este fundamentala, de aceea noi te ajutam cu cateva sfaturi utile si practice
Foloseste piese de mobilier ingenioase
Pe masura ce micutul creste, va intampina alte nevoi si isi va schimba gusturile, de aceea camera trebuie sa fie amenajata astfel incat sa beneficieze de un potential real de transformare. Amplaseaza piese de mobilier care sa ii fie de folos la o varsta frageda, dar si peste cativa ani.
Patul poate include sertare de depozitare sau poate fi extensibil, pentru viitoarele petreceri in pijamale. Asaza un birou cu scaun reglabil pe care copilul sa-l foloseasca atat pentru desen si colorat, cat si in perioada de studiu.
Rafturile suspendate deschise fac organizarea mai usoara pentru cel mic, dar in timp se pot transforma in dulapuri pentru carti sau obiecte decorative.
Acorda atentie elementelor de siguranta
In mod clar, siguranta celui mic trebuie sa fie pe primul loc. Prin urmare, in camera sa trebuie sa existe neaparat o sursa de aer proaspat si lumina naturala, piese de mobilier cu colturi rotunjite sau o podea care sa nu alunece.
Indiferent de anotimp, temperatura trebuie mentinuta intre 20-22 grade Celsius. De asemenea, nu uita de sistemele de siguranta pentru usi, ferestre, prize ori cabluri si doua surse de lumina artificiala, respectiv corpul principal si o veioza pentru copii.
Amenajeaza o camera confortabila
Inainte de toate, spatiul dedicat celui mic trebuie sa ii ofere odihna si relaxare. Materialele textile au o importanta deosebita si in camera copilului, chiar daca nu poti folosi atat de multe elemente precum in dormitorul unui adult.
Un pat solid, cu o saltea rezistenta, are nevoie si de asternuturi, pleduri sau perne confortabile. Foloseste materiale de calitate, vesel colorate, care sa nu irite pielea micutului si sa fie placute la atingere.
Utilizeaza tapet sau stickere decorative pentru pereti
Spatiul personal al unui copil reprezinta locul sau plin de magie unde ii stau aproape cei mai buni prieteni din desene animate. Cateva abtibilduri, autocolante ori stickere cu personajele preferate din povesti sau un tapet viu colorat sunt mult mai distractive decat peretii simpli, albi.
Opteaza pentru culori vesele
Copiii adora culorile vii, insa chiar daca ai fi tentata sa colorezi peretii in nuantele sale preferate, s-ar putea sa fie prea mult. Rosul este extrem de obositor, iar culorile inchise nu reprezinta cea mai buna alegere.
Foloseste nuante cu care nu poti da gres, precum bleu, galben deschis, verde pal sau liliachiu pentru suprafetele mari din incapere si pastreaza culorile intense pentru tesaturi sau accesorii.
Alege un covor usor de intretinut
Micutul tau se va juca pe jos destul de mult, de aceea e absolut necesar sa amplasezi un covor care sa ii asigure tot confortul de care are nevoie. Totusi, ia in considerare ca produsul sa fie usor de intretinut.
Sunt recomandate covoarele din fibre de poliamida sau polipropilena, cu fire scurte si in nuante ceva mai inchise. Produsele educationale contribuie la dezvoltarea celui mic, asa ca nu te feri de imprimeurile cu numere, literele alfabetului, sotron sau chiar un oras in miniatura.
Separa zona de joaca de cea de lucru
Pentru a-l ajuta sa fie mai bine organizat, este foarte important sa amenajam un mic colt al camerei dedicat activitatilor lui, fie ca vorbim de teme, citit sau colorat. Aici putem aborda un stil neutru care sa il ajute sa se concentreze mai bine, si care ne ajuta sa separam zona lui de lucru de cea de joaca si cea de dormit.
Acorda atentie preferintelor si pasiunilor celui mic si amenajeaza-i o lume doar a lui, in care sa dea frau liber imaginatiei si sa isi dezvolte personalitatea. Decoreaza-i camera cu bun gust si interes pentru a o transforma intr-un loc confortabil si util.