Numit si „aurul verde al desertului” sau „elixirul tineretii”, uleiul de argan este un adevarat aliat al frumusetii cu beneficii majore in ingrijirea pielii, parului si unghiilor.

Obtinut din arborele de argan care nu creste decat in regiunea de sud-vest a Marocului, uleiul de argan pare sa fie regele produselor de ingrijire si nu inceteaza sa ne uimeasca cu generozitatea sa.

Eficienta uleiului de argan este uimitoare. Bogat in elemente antioxidante, nutritiv si regenerator, acesta impiedica uscarea si imbatranirea fiziologica a pielii si ii reda elasticitatea. Folosit cu regularitete, uleiul de argan previne aparitia ridurilor, le diminueaza pe cele existente, revigoreaza celulele pielii si ajuta la tratarea eczemelor.

Proprietatile exceptionale ale sale deriva din continutul ridicat de vitamine A, E si vitamina F, formata din acizi nesaturati esentiali, cu rol nutritiv, care impreuna cresc eficienta uleiului. Efectele sale pentru frumusete si-au dovedit eficacitatea timp de secole.

Un ten ingrijit cu ulei de argan este mai sanatos si mai luminos. Fiind un puternic agent de hidratare si refacere, este indicat sa aplicati acest ulei in fiecare zi, inainte de culcare.

Cateva picaturi sunt suficiente pentru a intinde uleiul pe intreaga fata. Bogat in acizi grasi nesaturati si continand o cantitate mare de acid linoleic, uleiul de argan regenereaza pielea in timpul somnului si este un bun corector al carentelor de acizi grasi din piele, atat de important in intarzierea imbatranirii.

De asemenea, puteti adauga cateva picaturi de ulei in crema de zi pe care o folositi in mod obisnuit. Astfel, tenul isi recapata elasticitatea, finetea si stralucirea.

Uleiul de argan este in mod particular recomandat masajului, un masaj integral al corpului cu ulei de argan fiind o experienta de neuitat. Aplicat cu regularitate pe piele, uleiul de argan ajuta la prevenirea aparitiei vergeturilor si atenueaza urmele vizibile lasate de acnee, varicela sau arsuri.