Un mPOS (mobile point-of-sale) este un dispozitiv mobil care indeplineste functiile unei case de marcat sau ale unui terminal electronic de punct de vanzare (POS) fara fir.

Pentru intreprinzatorii din comert cu amanuntul, cu ridicata, transport sau prestari servicii, cu cifra de afaceri anuala de peste 10.000 de euro, platile digitale au devenit obligatorii de la 1 ianuarie 2023!

Ce este un mPOS si cine il poate utiliza?

Un dispozitiv de tip mPOS este util pentru intreprinderile care vor efectua tranzactii in deplasare. De exemplu, orice afacere, cum sunt vanzatorii din piete la camioanele cu mancare, care ar interactiona cu clientii de oriunde din afara locatiei geografice a sediului, ar gasi util mPOS-ul.

O intreprindere care alege un mPOS beneficiaza de conexiune la internet si de un cititor de carduri integrate deja in dispozitiv. POS-urile traditionale vor fi interconectare cu un desktop sau o tableta si vor fi legate cu fir.

Aceasta configuratie este mult mai stationara si mai greoaie prin natura sa. Solutia mPOS, prin urmare, permite ca sistemele de tranzactionare mai mici sa fie implementate oriunde trebuie sa se deplaseze tranzactia.

Un mPOS reprezinta solutia moderna si accesibila care vine in sprijinul digitalizarii operatiunilor financiare desfasurate in cadrul a diverse domenii de activitate, cum ar fi: FMCG, curierat, mic retail, florarii, food delivery, mobilitate urbana  si altele.

Avantajele unui mPOS

Implementarile mPOS permit intreprinderilor de servicii si vanzari sa efectueze tranzactii financiare intr-un mod mai versatil, fara a fi legate de o singura locatie. Acest lucru imbunatateste experienta clientilor prin accelerarea serviciilor si a timpilor de asteptare si prin oferirea mai multor optiuni de plata.

In comparatie cu terminalele POS traditionale, sistemele mPOS sunt portabile si versatile, motive pentru care sunt ideale pentru afacerile care sunt in mobile, cum ar fi camioanele cu mancare, serviciile de reparatii si la domiciliu, locatiile sportive, pietele de vechituri si vanzatorii din piete, pentru a efectua tranzactii cu carduri in deplasare.

MonePOS este la un pret mPOS mai avantajos si rentabil pentru afacerea ta. El permite unui proprietar de mica afacere sa efectueze tranzactii digitale.

Tehnologia folosita de mPOS este semnificativ mai putin costisitoare decat un POS traditional, deoarece prevede costuri initiale reduse si plati mai mici de intretinere. Sistemele mPOS pot reduce cozile de plata, mai eficientiza viteza cu care afacerea functioneaza si pot elimina erorile umane produse la incasare.

De asemenea, tehnologia ofera intreprinderilor mici securitate, transparenta si monitorizare a incasarilor, prin intermediul furnizorilor lor de software.

Daca vrei sa realizezi tranzactii sigure, eficiente si rapide, in doar 10 secunde, cu siguranta ai nevoie de MonePOS. Nu uita ca de la 1 ianuarie 2023, un POS nu mai e o optiune, ci poate fi obligatoriu in afacerea ta.