Un nou concept de telefon mobil creat de Phillippe Starck si Jerome Olivet reprezinta viziunea futurista, transparenta, activata vocal si gelatinoasa pentru viitoarele telefoane mobile.


Mentinand tendinta de eliminare a componentelor hardware, telefonul nu va avea ecran, dar va fi capabil sa proiecteze holograme 3D.

Cuvintele gelatinos si smartphone nu prea ar avea ce cauta in aceeasi propozitie. De fapt, abia daca sunt incluse in aceleasi tipuri de dictionare. Dar telefonul Alo, un produs tehnologic inca neterminat si nelansat, este descris precum un smartphone gelatinos, cu o forma ergonomica pentru a fi tinut cu usurinta in mana, activat si controlat prin voce. Creat de Jerome Olivet si Phillippe Starck, conceptul promite sa reprezinte viitorul tehnologiilor smartphone.

Acest telefon este diferit de toate celelalte aflate la momentul actual pe piata, iar cea mai interesanta caracteristica a sa (de care am aflat pana acum) este faptul ca va fi capabil sa proiecteze holograme. Da, ai citit bine. Orice mesaj, fotografie sau chiar film se va vedea sub forma de holograme 3D. Si, cu toate ca acest smartphone controlat in totalitate prin voce ar putea sa aiba un mod de utilizare oarecum ciudat si dificil, aparent, a fost creat pentru a fi extrem de accesibil pentru cumparatori.

Conform lui Olivet, specialistul care a proiectat produsului, „Camera telefonului actioneaza precum un ochi. Pe langa multe altele, aceasta ii permite utilizatorului sa citeasca mesajele pe care le detecteaza sau sa identifice fete. Totodata, iti permite sa proiectezi holograme 3D pentru a putea viziona filme sau mesaje.”

Utilizatorul ar putea relationa cu dispozitivul prin intermediul vibratiilor si, in mod destul de ciudat, caldura. La interiorul telefonului ar fi un miez produs dintr-un aliaj de aluminiu ce ar putea vibra si transmite raspunsuri catre utilizator sub forma de caldura. Conform lui Olivet, „Carcasa transparenta emite vibratii sau comunica prin caldura generata in functie de activitatea curenta,” si „Carcasa se repara imediat ce resimte deteriorari.”

Olivet a mai spus despre acest dispozitiv ca „este inteligenta artificiala adevarata.” Si, cu cat Inteligenta Artificiala va continua sa avanseze in popularitate si functionalitate, cu atat mai multe produse ar putea incepe sa arate precum acest grozav dispozitiv gelatinos.

3 thoughts on “Este posibil ca acest dispozitiv ciudat si gelatinos sa fie telefonul mobil al viitorului?

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca ma intereseaza sa achizitionez un nou telefon si aveam nevoie de informatii clare si concise. Aprecierea autorului pentru designul elegant al acestui model m-a convins sa citesc pana la final. Multumesc pentru recomandare!

  2. Interesant modul in care autorul a comparat acest telefon cu alte modele similare de pe piata. As dori sa vad mai multe detalii despre autonomia bateriei si functionalitatile noului sistem de operare prezentat. Cu siguranta informatiile din acest articol ma vor ajuta sa iau o decizie informata.

  3. Articolul este foarte bine scris si detaliaza pe larg specificatiile noului telefon prezentat. Ma impresioneaza camera foto cu rezolutie mare si performanta procesorului. Cu siguranta voi lua in considerare acest model pentru urmatoarea achizitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *