Trebuie sa constientizam faptul ca nu poate exista o relatie fara un angajament, unde nu exista loialitate, dragoste, rabdare si perseverenta. – Cornel West, Breaking Bread: Insurgent Black Intellectual Life

Majoritatea dintre noi care au fost intr-o relatie intima au discutat anumite detalii despre aceasta si in cercul social. Unele dialoguri sunt distractive si nevinovate, insa exista anumite parti ale unei relatii care nu ar trebui discutate cu nimeni in afara de partener.

In primul rand, anumite subiecte legate de o relatie nu sunt potrivite pentru a fi discutate in public, chiar si cu cel mai bun prieten, sau o a treia persoana, indiferent cat de incredere este aceasta. In al doilea rand, vestile au o modalitate anume de a se raspandi rapid, iar cu utilizarea prolifica a retelelor sociale, discutiile tale private pot deveni foarte repede publice.

De asemenea, incearca sa iei in considerare cum te-ai simti tu daca partenerul tau ar discuta aceste elemente private si intime cu altcineva. Relatiile intime sunt speciale exact prin prisma intimitatii – o conexiune fizica cat si emotionala impartita de doua persoane. Nu trei, nu patru. Doua.

Aici sunt prezentate cinci lucruri pe care trebuie sa le mentii mereu private intr-o relatie.

1. Orice legat de viata sexuala

Sa vorbesti despre activitatile tale sexuale ar trebuie sa reprezinte un mare NU. Exemple de astfel de subiecte sunt: cat de des intretineti (sau nu) relatii sexuale, fantezii sexuale, probleme ce pot aparea in dormitor, s.a.m.d.

Inceperea unei discutii cu altcineva despre viata voastra sexuala, priveaza relatia de intimitate. Indiferent cat de mic, sau cat de mare este un detaliu, facandu-l cunoscut unei alte persoane in afara de partenerul tau reprezinta un act de tradare.

In eventualitatea in care problemele sexuale provoaca distanta, sau alte frictiuni in relatie, exista persoane pregatite care pot ajuta la rezolvarea acestor probleme. In plus, experti precum terapeutii specializati pe acest subiect sunt obligati prin natura confidentialitatii muncii lor sa mentina aceste elemente private.

2. Orice defect observat

Cand un barbat este facut sa se simta emasculat, sau cand o femeie este facuta sa se simta mai putin decat o femeie, sunt raniti profund: iar problemele in relatie pot escala rapid. Nici unul dintre noi nu este perfect, iar facand parte dintr-o relatie nu schimba deloc acest fapt universal.

Robin Williams, jucand rolul de terapeut in filmul Good Will Hunting, ii spunea personajului tulburat al lui Matt Damon care experimenta o enigma in relatia sa ca:

Sotia mea obisnuia sa sufere de flatulenta in somn. [Sarim catre imaginea amuzata a lui Damon si Williams]. Avea tot felul de predispozitii amuzante… Iisuse, este moarta de 2 ani si asta este tot ceea ce imi pot aminti… Asta este ceea ce imi lipseste cel mai mult. Acele mici predispozitii pe care doar eu le cunoasteam, asta o facea sotia mea… Nu esti perfect, baiatule… si te voi scuti de suspans, nici ea nu este… Intrebarea este daca voi sunteti perfecti unul petru celalalt.

O scena epica, dar un puternic (recunoastem, amuzant) reminder a ceea ce ar trebui cu adevarat sa pretuim in partenerul nostru – si cum slabiciunile lor tin doar de perspectiva.
Indiferent ce parere ai de aceste mici defecte acestea trebuie sa ramana private.

3. Certuri sau argumente aprinse

Excluzand altercatiile care contin abuzul fizic sau psihic, ,,certurile’’ dintr-o relatie nu ar trebui discutate cu alte persoane. Prietenii tai apropiati ar putea intr-adevar sa rezolve situatia pana la un anumit punct, dar aici este exact problema – este nevoie de partenerul tau in aceasta ecuatie.

Rezolvarea altercatiilor continue necesita comunicarea cu partea potrivita, adica tu, partenerul tau, si posibil un psiholog specializat .

4. Probleme financiare

O da, nici un articol despre secretele unei relatii nu ar fi complet daca nu ar fi mentionate si problemele financiare. Sau – in acest caz- nementionarea acestor probleme financiare.
In primul rand este important sa se inteleaga faptul ca probleme financiare dintr-o relatie sunt destul de comune.

Conform unui studiu facut de catre Sun Trust Bank, in 2015 Aproximativ 35% dintre toti respondentii experimentau stres in relatie, problemele financiare fiind principala cauza a acestor frictiuni… Printre respondentii cu varstele cuprinse intre 44-54 care intampinau stres in relatiilor lor, 44 % au spus ca probleme financiare sunt principala cauza.

Cu alte cuvinte, nu esti singurul cu aceste probleme. Indiferent cat de mult stres pot provoca aestea, pot fi rezolvate avand cunostiintele necesare. Daca o rezolutie prompta este esentiala, cere sfatului unui consultant financiar.

Desigur, incearca sa nu discuti despre probleme care nu sunt de interes pentru alte persoare. Probabil nu vor fi de ajutor, oricum.

5. Orice lucru spus in confidenta

Cu riscul de a folosi un cliseu, incredererea reprezinta coloana vertebrala a oricarei relatii. Majoritatea lucrurilor care se intampla intr-o relatie au o rezolvare, dar sa tradezi increderea partenerului este posibil cea mai abraziva (serioasa) ofensa pe care i-ai putea-o aduce, fiind in mod surprinzator destul de greu sa reveniti din acel punct.

Acesta este exact motivul pentru care gandurile si sentimentele partenerului – acelea pe care ti le-a destainuit in confidenta – nu sunt ceva ce trebuie vreodata repetat.

4 thoughts on “5 lucruri pe care sa le tii mereu secret cand vine vorba de relatia ta

  1. Comentariile de la finalul articolului reflecta opiniile diferite ale cititorilor in ceea ce priveste designul, performanta si pretul telefonului prezentat. Unii utilizatori apreciaza inovatiile aduse de producator, in timp ce altii considera ca exista loc de imbunatatiri sau ca pretul este prea ridicat pentru caracteristicile oferite.

  2. Articolul de pe NewMobile.ro prezinta o analiza detaliata a noului model de smartphone lansat recent. Autorul subliniaza caracteristicile tehnice importante ale dispozitivului si face o comparatie intre acesta si alte modele existente pe piata. In plus, mentioneaza avantajele si dezavantajele acestui telefon, oferind cititorilor o perspectiva obiectiva asupra produsului.

  3. M-am intrigat de faptul ca acest telefon promite o camera foto de inalta calitate si un procesor performant. Astept cu nerabdare sa vad cum se va comporta pe piata si daca va reusi sa concureze cu alte branduri deja consacrate.

  4. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii interesante despre noul model de telefon prezentat. Ma bucur ca am aflat mai multe detalii despre specificatiile tehnice si design-ul acestui dispozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *