Greselile frecvente pe care le faci in alegerea perdelelor si draperiilor

Greselile frecvente pe care le faci in alegerea perdelelor si draperiilor

Mai departe iti vom prezenta spate dintre cele mei frecvente greseli pe care le poti face cand alegi perdelele si draperiile casei tale.

Folosesti prea putin material


Daca nu este „plina", o draperie pare inexpresiva si nici nu isi atinge scopul de a acoperi fereastra in intregime, oferind intimitate. Intodeauna dubleza cantitatea de material cand alegi draperiile casei tale, astfel incat cand le asezi sa poata forma mai multe falduri.

Regula de baza este ca draperia sa aiba de doua ori latimea ferestrei. Daca folosesti doua draperii laterale, asigura-te ca fiecare are cel putin latimea ferestrei pe care trebuie sa o acopere.

Draperiile sunt prea scurte


Ca sa arate bine, draperiile trebuie sa atinga pamantul. Daca sunt mai scurte chiar si cu cativa centimetri, vor avea un aer demodat. In plus, vor crea iluzia unei camere mai mici. Pe de alta parte, daca draperiile sunt prea lungi, vor aduna praf si te poti impiedica in ele.

Lungimea ideala pentru draperii este aceea in care marginea lor doar atinge usor podeaua. Fa masuratorile exacte pentru a avea draperiile perfecte si vei vedea diferenta.

Pui galeria prea aproape de fereastra


Este foarte important sa alegi cu grija locul in care montezi galeria, pentru ca acest lucru creeaza iluzia de spatiu mai mare sau mai mic. Daca montezi galeria pe perete, locul ideal este la 15 centimetri deasupra ferestrei.

...

Citeste continuarea articolului aici: Greselile frecvente pe care le faci in alegerea perdelelor si draperiilor.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze