• kate
 • email
 • Posted in Uncategorized on July 25th, 2013 by NewMobileRo 0 Raspunsuri

  Nokia Lumia 820 – noul model din familia Lumia!

  Nokia Lumia 820 este printre primele telefoane cu Windows Phone 8 lansate pe piata si face parte din familia de telefoane middle range. Nokia a ales sa elimine o parte semnificativa din dotarile modelului de varf, ceea ce i-a permis sa il ofere si la un pret semnificativ mai mic, avand un pret mediu de 1220 lei (aici). Acest telefon este un concurent puternic pentru LG Optimus G, HTC 8X sau Samsung Galaxy S4 Mini.

  Design

  Lumia 820 este un telefon foarte bine finisat, imbinarile sunt aproape perfecte, iar marginile telefonului nu sunt foarte rotunjite ca la modelele anterioare. Capacul detasabil este facut din plastic, insa este foarte solid, avand o calitate ridicata.
  Intre display si capacul din spate este o margine din plastic foarte subtire care face ca imbinarea sa fie insesizabila. In fata gasim butonele senzitive Windows, in lateral dreapta butoanele de volum, oprit/pornit si cel de camera. Sus gasim jack-ul pentru casti si jos difuzorul si mufa de incarcare. Pe spate gasim camera de 8MP si blitul dual. Tot aici, regasim NFC-ul, un senzor mare si vizibil.


  Specificatii tehnice

  Modele de varf din aceasta gama ofera un exceptional ecran IPS,insa Nokia a ales pentru Lumia 820 o tehnologie mai veche: AMOLED Plus. Ecranul ofera o rezolutie modesta de 480×800 pixeli, insa tehnologia ClearBlack integrata ofera un nivel de negru perfect, unghiuri ample si un contrast exceptional.
  La fel ca in cazul Lumia 920, Nokia a implementat tehnologia Clear Pad 3 de la Synaptics, aceasta permitand controlul tactil cu manusi din piele sau material textil si cu ajutorul unor obiecte metalice conductive.
  La fel ca varfurile de gama Nokia Lumia 920 sau HTC 8X, acesta foloseste cea mai puternica platforma hardware compatibila certificata de Microsoft, adica un Qualcomm MSM8960 tactat la 1,5 GHz si o memorie RAM cu o capacitate de 1GB.

  La capitoul autonomie, Nokia Lumia 820 nu mai sta asa bine. Avand o baterie cu o capacitate de numai 1650 mAh, atinge o autonomie de aprox.25 ore, sub alte telefoane concurente. Am testat acest telefon si, surprinzator bateria a rezistat 2 zile in conditii de utilizare medie: Facebook, muzica, cateva poze si filmutele, vorbit la telefon aproximativ 50 minute, instalat 5-6 aplicatii.

  Camera Foto

  Calitatea imaginilor este foarte buna pentru un terminal din gama Lumia, fara a se face insa remarcata cu nimic special: culorile sunt naturale, contrastul este bun iar nivelul detaliilor este satisfacator. Captura video Full HD ofera rezultate bune si o stabilitate foarte buna a numarului de cadre pe secunde.

  Puncte forte
   Design atractiv
   Sistem de operare Windows 8
   Camera foto de 8MP

  Puncte slabe
   Automonia bateriei
   Spatiu de stocare limitat

  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.